huazhrdanlenfrdeiwitnoptroruskslessvtr

Újfehértói győzelemmel zárult a III. Budakeszi Kempo Kupa

dátum: 2018. május 26.
A kelet-magyarországi Újfehértó vitte el a győztesnek járó trófeát a harmadik alkalommal megrendezett Budakeszi kempo versenyről, amely egyben a magyar bajnokság utolsó tavaszi fordulója volt.

A történelmi magyar sikerrel zárult budapesti világbajnokság után a III. Budakeszi Kempo Kupa volt az első hazai megmérettetés a harcosok számára. A Magyar Kempo Szövetség bajnoki fordulóján tizenöt egyesület sportolói léptek tatamira technikai és küzdelmi versenyszámokban. Sokan közülük életük első tétmérkőzéseit vívták meg, ugyanakkor a válogatott keret tagjai is ott voltak a mezőnyben.

Az összetett csapatversenyben az újfehértói klub maga mögé utasította a mezőny többi tagját. Második helyen a Felcsúti Fehér Tigrisek, harmadikon pedig a Csepeli Pitbullok végeztek.

A III. Budakeszi Kempo Kupa végeredménye (1-6. hely):

1. Újfehértói Kempo HSE
2. Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE
3. Csepeli Pitbullok
4. MyGym SE Pomáz
5. Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia
6. Herceghalmi Kempo Dojo SE

Az Újfehértói Kempo HSE összesen 42 érmet, köztük 23 aranyat, 15 ezüstöt és 4 bronzot szerzett a Pest megyei tornán. Szabó Tibor, a győztes sportegyesület elnöke elmondta, hogy nagy büszkeség számára az első helyezés, és kifejezetten örül annak, hogy a vb után nem sokkal ismét jól tudtak szerepelni az újfehértói kempósok.

A Magyar Kempo Szövetség júliusban tartja központi edzőtáborát és övvizsgáját Balatonlellén. Ezt követően a harcosok megkezdik a felkészülést az őszi versenyekre, amelyek között tunéziai és svédországi viadalok, valamint romániai Európa-bajnokság és amerikai világbajnokság is szerepel.