huazhrdanlenfrdeiwitnoptroruskslessvtr

Eb előtti seregszemle Újfehértón

dátum: 2017. október 10.
A hazai egyesület végső győzelmével zárult a harmadik alkalommal megrendezett Újfehértói Kempo Kupa szombaton. A néhai mesterre, Izsó Mihályra emlékező rendezvény a magyar bajnokság kvalifikációs állomása volt.

Az Újfehértói H₂O Sportközpontban lezajlott eseményen három technikai (formagyakorlat, fegyveres formagyakorlat, önvédelem) és öt küzdelmi (light, semi, full kempo, kempo kumite, submission) kategóriában mérték össze tudásukat és erejüket a harcosok. Összesen tizennyolc egyesület mintegy százhúsz versenyzője adta le a nevezését a kelet-magyarországi kupára.

Idén a verseny nívóját emelte két prominens személy jelenléte is: a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia főigazgatója, egyben miniszterelnöki főtanácsadó Takács Mihály a település szülötteként, a szervezők invitálására látogatott ki a kempo kupára. De ott volt a csarnokban Kovács Lázár mesterszakács és televíziós műsorvezető is, aki a Hegyvidék színeiben tatamira lépő fiát jött megnézni élőben.

Az Izsó Mihály Emlékverseny és Újfehértói Kempo Kupa idei győztese a házigazda egyesület lett, megelőzve a Firewolf és a MyGym SE Pomáz csapatát. Negyedik helyen a Herceghalmi Kempo Dojo, ötödiken a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia, hatodikon pedig a Gönczi Team végzett.

A torna végeredménye (1-6. hely):
  1. Újfehértói Kempo HSE
  2. Firewolf
  3. MyGym SE Pomáz
  4. Herceghalmi Kempo Dojo
  5. Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia
  6. Gönczi Team

A tornán nemenként és korosztályonként díjazták a legjobb egyéni teljesítményt nyújtó kempókákat is.
Felnőtt férfi versenyző: Kánya Sándor (Magyar Harcos)
Felnőtt női versenyző: Csikós Beatrix (Firewolf)
Gyerek lány versenyző: Bakk Eszter (Fighting Kempo Esztergom-Kertváros)
Gyerek fiú versenyző: Ditchen Dániel (MyGym SE Pomáz)
Junior lány versenyző: Orbán Rebeka (Herceghalmi Kempo Dojo)
Junior fiú versenyző: Fazekas Marcell (Újfehértói Kempo HSE)

A mostani versenyt követően kerül kihirdetésre a közelgő Európa-bajnokságra utazó magyar válogatott kerete. Az október 26-28. között Bukarestben tartandó kontinenstornára a 16 év alatti korosztály címvédőjeként utaznak el a mieink.