huazhrdanlenfrdeiwitnoptroruskslessvtr

Magyar Kempo Szövetség

A kempo küldetése
A kempo harcművészet megtanítja az embert arra, hogy erős legyen mentálisan és fizikálisan egyaránt. Elsődleges célja, hogy űzője tiszta erkölcsű, kiegyensúlyozott személyiség legyen, aki szükség esetén képes megvédeni saját és embertársai testi épségét. A versenyeztetés által ezen emberek sikeressé válhatnak hazai és nemzetközi porondon, amely Magyarország küzdősport-imázsának javításához vezet, míg a sportoló élete kiteljesedik ezen örömteli élményekkel. Önbizalmat ad, amivel sikeresebbé válhat a tatamin kívüli életben is, legyen szó magán vagy üzleti vonatkozásról.

A Magyar Kempo Szövetség szerepe
A kempósok hazai sportszervezete koordinálja a különböző szintű magyar felnőtt és utánpótlás-bajnokságok megrendezését, számos esetben a személyi és tárgyi feltételek megteremtetését. Lebonyolítja a központi edzőtábort és biztosítja a válogatott részvételét a világ-és Európa-bajnokságokon. Egyúttal erős kontrollal bír a sport fair play szellemiségének megtartása, valamint a sportolók testi épségét védelmező szabályok betartása felett.

Sikerek
A Magyar Kempo Szövetség tagjai több száz érmet gyűjtöttek rangos hazai és nemzetközi tornákon ez elmúlt esztendők során. Számos világ- és Európa-bajnokot, világkupa-győztest neveltek ki az MKSZ-hez tartozó sportegyesületek. A Nemzetközi Kempo Szövetség életében nagyon aktív szerepet tölt be hazánk: 2014-ben világbajnokságot, 2015-ben Európa-bajnokságot rendezett. Előbbin ezüst, utóbbin aranyérmes lett a magyar válogatott. Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke egyben a nemzetközi szervezet alelnöke is.

Kempo a médiában
Napjainkban állandó megjelenése van a magyar kempo harcművészeti stílusnak az ország egyik legnépszerűbb sportcsatorna-hálózatában. A Kempo Magazin havi rendszerességgel tudósít a különféle kempo versenyekről. Pecsuvácz Péter szerkesztő-műsorvezető világ- és Európa-bajnokságokra, rangos nemzetközi viadalokra, hazai felnőtt és utánpótlás tornákra kalauzolja el a sportbarátokat adásról adásra. A tv-műsor látható a Sport 1, a Sport 2 és a Sport M csatornákon, valamint visszanézhető a Youtube és Facebook közösségi oldalakon. Továbbá ezen tudósítások gyakran megjelennek a Hír TV és az Echo TV sportműsoraiban is. A jelentős hazai eseményekről élő online közvetítéssel lehet tájékozódni az interneten keresztül. Ezek nézettsége a rendezvény nívójától függően akár több tízezer is lehet. Országos hírportálok, rádióállomások, nyomtatott újságok (DIGI Sport, M4 Sport, Echo TV, M1, Duna TV, Nemzeti Sport, Lokál, Bors, Magyar Nemzet, Magyar Budo, Kossuth Rádió, Petőfi Rádió, Rádió 1, Origo.hu, Index.hu) szintén beszámolnak a kempo stílus legérdekesebb történéseiről.

Kempo klubok Budapesten és Magyarország más területein
Számos sportegyesület teljes értékű tagja a Magyar Kempo Szövetségnek, amelyek közül több nagyon sikeres klub Fejér és Pest megyékben működik. Vezetőik a kempo fekete öves mesterei, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek és alázatos szakmai műhelymunkájuk példaértékű.

Kempo klubok a fővárosban:
Budapest Top Team
Csepeli Pitbullok
Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia
Pitbull Team Soroksár SE
RKSZ Gazdagréti Kempo Szakosztály

Kempo Klubok vidéken:
Bicskei Harcosok Kempo HSE
Budajenő Kempo Klub
Budakeszi Kempo Iskola
East Warriors MMA Gym
Eötvös DSE
Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE
Fighting Kempo Esztergom-Kertváros
Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia (Budapest, XII. kerület)
Herceghalmi Kempo Dojo SE
Jász Kempo Karate Klub
MyGym Harcművészeti és Sportcentrum SE
Pomázi Harcművészeti Sport Alapítvány
SZTE EHÖK SE
Újfehértói Kempo HSE
Yang Tang Do Karate Karácsonyi Harcművész SE
Veresegyházi Küzdősport Klub