huazhrdanlenfrdeiwitnoptroruskslessvtr

World MMA Association Hungary

wmmaa hungary logoA World MMA Association, azaz az MMA Világszövetség 2014 második félévében kérte fel a Magyar Kempo Szövetséget, hogy kizárólagos magyarországi partnerként képviselje hazánkban a szervezetet. A jelenleg több mint 40 tagországot tömörítő grémium invitálását Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke elfogadta. A honi sportszervezet nevében vállalta, hogy megszervezi a hazai WMMAA versenyeket, magyar válogatottat állít ki a WMMAA által szervezendő világ- és Európa-bajnokságokon, valamint aktívan részt vesz a WMMAA-ban egyéb területeken (ilyen például a bíródelegálás).

E felkérés, képviselet hatalmas lehetőség mind a Magyar Kempo Szövetség, mind a magyar MMA sport népszerűsítése, fejlődése érdekében. Lacza Ádám Illés Varga Péter korábbi profi magyar harcost kérte fel az újonnan létrejött MMA-szakág irányítására, továbbá a válogatott szintű sportolók felkészítésére a rangos nemzetközi tornákra.

A 2014. szeptember 11-én és 12-én, a fehéroroszországi Minszkben rendezett WMMAA világbajnokságon még csak sportdiplomáciai egyeztetések kapcsán vett részt a magyar delegáció, a 2014. november 1-én és 2-án tartandó azerbajdzsáni Európa-bajnokságon viszont már a magyar válogatott harcosok is ringbe szállnak a helyezésekért.